divendres, 23 de novembre del 2012

Els fluxogrames

Com ja havia anunciat en la entrada anterior, a l'última classe de Gestió de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (GTIC), amb treballar dos programes: els mapes conceptuals i els fluxogrames.

En aquest post, tractaré el tema dels fluxogrames, també anomenats diagrames de flux, s'utilitzen per representar procediments encaminats a resoldre una tasca. Aquests fluxogrames tenen un punt inicial i un punt final. Tenen unes característiques determinades, les formes que habitualment s'utilitzen són 3. Però a continuació, os explicaré totes les que es poden utilitzar.


  • Oval o Elipsi, que serveix per iniciar o tancar el diagrama.
  • Rectangle, són les accions. Per exemple estar-se quiet,
  • Rombe, és la decisió que s'ha de prendre
  • Cercle, representa el connector
  • Triangle mirant cap avall, indica que el document s'ha guardat de forma permanent.
  • Triangle mirant cap a dalt, indica que és un arxiu temporal.
En aquesta pàgina podem trobar tots els símbols necessaris.

A continuació os ensenyo un vídeo on s'explica perquè serveixen els diagrames i es fa un resum de les formes que s'utilitzen.





Per realitzar aquest  tipus d'activitats, a classe hem treballar amb el programa Gliffy, que podeu trobar a : http://www.gliffy.com . Per començar a utilitzar-lo, l'únic que cal es registrar-se i ja podem començar a practicar!.

A classe, hem fet un fluxograma sobre els semàfors i com creuar el carrer. Primer hem explicar en veu altra i comentant entre tots els companys quins eren els passos que calia realitzar quan un vianant vol creuar una carretera. Em arribat a la conclusió que primer s'ha d'esperar i mirar de quin color esta el semàfor, si esta verd vigilar ambdós costats que no vingui cap cotxe i creuar. 




També, he après que amb el Gliffy, es pot guardar el diagrama de flux online i a l'equip i també es pot guardar com una imatge. Per guardar-lo com una imatge ens he de col·locar a sobre de file i desprès a Export as JPEG.





Bibliografia:
- http://es.wikipedia.org/wiki/Diagrama_de_flujo
- http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/11/eines-de-suport-al-pensament-els.html
- http://www.gliffy.com
- http://www.monografias.com/trabajos53/diagrama-de-flujo/Image7256.gif
- http://www.youtube.com/watch?v=tMEscFCEP0g



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada