dijous, 18 d’octubre del 2012

Lectura en veu alta


Saber expressar-se en veu alta, és molt important per un educador. Ja que la seva feina consisteix en estar durant tota la seva jornada laborable davant de públic, ja sigui davant dels infants i joves, davant els pares o companys de feina. 
Per aquest motiu crec que és essencial adoptar una bona posició, un to i una velocitat de veu adequats per adreçar-se als altres, que variaran segons la situació en la que ens trobem.


Aquesta setmana m'ha tocat la tasca de fer una lectura en veu alta a seminari. 
Per fer aquesta tasca, he hagut d'escollir un fragment d'un llibre i tot seguit fer-ne un treball explicant els motius de la tria, quines sensacions m'ha transmès, establir unes relacions d'ordre cultural i explicar les característiques del text. 


Aquest és el text que he escollit : 


"Elisabeth estaba demasiado turbada para decir una sola palabra. Después de una breve pausa su acompañante añadió: 
-       Es usted demasiado generosa para jugar conmigo. Si sus sentimientos siguen siendo los mismos que el pasado abril, dígamelo inmediatamente. Mi afecto y mis deseos no han cambiado; pero una sola palabra suya me silenciará para siempre.

Elisabeth, comprendiendo que la situación de Darcy era especialmente difícil y grande su ansiedad, se esforzó por hablar y al instante, aunque sin gran elocuencia, le hizo comprender que sus sentimientos habían  sufrido un cambio tan decisivo, desde el periodo al que él había aludido, como para hacer que ahora recibiera sus palabras con gratitud y alegría. La felicidad que le produjo aquella respuesta superó a todo lo que Darcy había experimentado hasta entonces, y procedió a expresarse con el acierto y el ardor que cabe esperar de un hombre perdidamente enamorado. Si Elisabeth hubiera sido capaz de mirarle a los ojos, habría comprobado hasta qué punto le sentaba bien la expresión de sincero deleite que se adueñó de sus facciones; pero aunque no miraba, sí podía escuchar, y Darcy le habló de sentimientos que, al demostrar lo importante que era para él, dieron cada vez mayor valor a su afecto.

Siguieron andando, sin saber en qué dirección. Era demasiado lo que tenían que pensar y sentir y decir para prestar atención a otras cuestiones." 


                                                                                                          Orgullo y Prejuicio,  Jane Austen 






En aquest text veiem un petit fragment de diàleg per part del senyor Darcy amb Elisabeth. I desprès una reflexió d’Elisabeth respecte els seus sentiments i la manera d’expressar-se.
Descriu la reacció davant la resposta positiva que Elisabeth fa a la declaració d’amor del senyor Darcy; l’alegria en el to i en les faccions i expressions d’ell.

Aquest text a mi m'ha transmès, per una banda alegria i emoció davant una resposta favorable d’Elisabeth que accepta i explica els sentiments d’amor i estima destinats al senyor Darcy. I, per una altra,  nerviosisme quan Elisabeth vol explicar que els seus sentiments han canviat, i també angoixa per part de Darcy que no sap quins són els sentiments d'Elisabeth.



Si os agrada llegir, i os agraden les històries d'època i d'amor os recomano aquest llibre. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada