A GTIC vam estar parlant de Charles Crook. És professor de la Universitat de Nottingham i va escriure un llibre titulat "Ordenadores i aprendizaje colaborativo".
En aquest llibre, l'autor parla de quatre metàfores que existeixen en l'aprenentatge dels ordinadors. Aquests metàfores són:
2 - La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne
3 - La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador
4 - La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina
En la primera metàfora s'utilitza l'ordinador com a tutor del seguiment d'aprenentatge de l'infant. Primer de tot l'ordinador planteja un problema, que l'alumne respon i finalment l'ordinador avalua. Programa utilitzat: Edu365, JClic
En la segona metàfora l'alumne és que el dirigeix i controla a l'ordinador. Als anys 60 Seymour Papert va crear un concepte anomenat "micromon" on l'alumne elabora idees a partir de les seves inquietuds seguint un procés de reflexió. El dona instruccions a l'ordinador per indicar-li les tasques que ha de realitzar. Programa utilitzat: Scratch, Logo
La tercera metàfora consisteix en que l'ordinador actua com un simulador d'una activitat de la vida real. Programa utilitzat: Doctora Xinxeta (simulador de regar plantes), Crayon Physics.
Finalment, la quarta metàfora és la més usada a la vida adulta avui en dia, i s'hauria de ensenyar als infants a gestionar la informació amb aquest tipus d'eines.
L'Activitat proposada per el professor, va ser la següent:
Les quatre metàfores de l'ordinador
Bibliografia:
- http://clic.xtec.cat/ca/jclic/index.htm
- http://es.scribd.com/
- http://scratch.mit.edu/
- http://www.crayonphysics.com/
- http://www.edu365.cat/
- http://www.gimp.org/
- http://www.xinxeta.com/xinxetaframes.htm
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada